Røntgen/bildediagnostikk

maiskolbe
hund som har spist en maiskolbe

Røntgen er et av de viktigste diagnostiske hjelpemidler vi har innen veterinærmedisin. Derfor har vi anskaffet utstyr av ypperste klasse. Fremkalling av bilder skjer digitalt med markedets beste utstyr. Med vårt utstyr kan en bearbeide bilder og optimalisere kvaliteten lengre enn med de tidligste generasjoner av digital fremkalling.

I tillegg til at datamaskinen optimaliserer kvalitet og fjerner «støy» har vi mange funksjoner for å bedre forståelsen av patologiske forandringer i bildet. Måling av avstander og vinkler er svært nyttig i forbindelse med ortopediske operasjoner, vurdering av hofteleddsdysplasi m.m.

Sammen med vårt avanserte ultralydapparat Logiq P7 Vet gjør dette oss meget godt rustet når vi skal stille diagnoser på våre pasienter.

Vi utfører myelografi og andre former for kontrastrøntgen.

Ved hjelp av røntgenbilder kan vi diagnostisere patologiske forandringer i ulike organområder. Røntgen handler likevel mest om erfaring! Vi har jobbet med med røntgen i snart 20 år!

Ålesund dyreklinikk har også eget utstyr for digital tannrøntgen.

 

Skjelettsystem: Beinbrudd, dysplasier, artroser, spondyloser, skiveprolapser, svulster, betennelser m.m.

Buk: Forandringer i lever, nyre, milt, urinblære, livmor, prostata. Svulstdannelser, fremmedlegemer, leieforandringer i tarmsystem m.m.

Bryst: Konturforandringer i hjerte, ulike sykdommer i lunger, svulstdannelser m.m.

Tenner: Rotspissabscesser, FORL m.m.

gassfylt_livmorGassfylt livmor

tannrtg3Tannrøntgen: Tannrotsbyll i jeksler hos hund

tannrtg1Tannrøntgen: Overkjeve på hund, jeksler